Frequently asked
questions

Ytbehandling

Vad ska jag välja för ytbehandling?

Det beror på vad ni har för krav. Vi för dekorativa skikt i form av surzink men även alkalisk zink och zink-järn som ger halvblankt utseende men jämnare skikt.

Hur ska godset se ut när jag lämnar in det?

Hur godset ser ut när vi får in det återspeglas i slutresultatet. Det är viktigt att det finns hål att hänga detaljen i och utrinningshål så vätskan kan försvinna ur rörkonstruktioner. Vidare är det viktigt att ytan är så ren som möjligt från glödskal och svetsrester. Undvik all form av tejp/klister på detaljerna, det kommer inte försvinna i vår process. Visst mått av olja och fett samt oxider och lätt rost klarar vi dock av.

Vad är det för skillnad på era olika passiveringar?

Vi erbjuder fyra olika passiveringar (blå, gul, transparent och svart) där dels såklart färgen och utseendet skiljer men även korrosionsskyddet. Blå är standarpassiveringen som i många fall klarar kraven alldeles utmärkt. Gul, svart och transparent är i stigande ordning starkare, se gärna vår översikt. Kontakta oss för rådgivning om just din detalj! 

Vad är sealer?

Sealer är ett efterdopp som förstärker korrosionsskyddet och kan kombineras med samtliga passiveringar. Det är inte att rekommendera på gods med snäv tolerans eller liknande. Observera att sealer, beroende på detaljens utformning, kommer lämna ett droppmärke vid avrinningen. Som ett alternativ till sealer kan man även använda postdip, dock endast på zink-järn som är svartpassiverat.

Går det att måla på något ni har ytbehandlat?

Absolut, det går alldeles utmärkt och kommer ge din produkt ett utmärkt korrosionsskydd. Det är viktigt att använda rätt passivering dock. Kontakta oss för mer info!

Jag förstår inte vilken ytbehandling som är specificerad på ritning?

Det finns en mängd olika koder och beteckningar för ytbehandling. Vi använder normalt SYF- standardbeteckningar. Hör av er till oss så hjälper vi till att reda ut vad som är specat.

Efter vilka standarder kan ni ytbehandla?

Antalet standarder som finns är stort och varierande. Vissa klarar vi, andra inte. Vi hjälper er gärna att reda ut vilken metod som passar bäst på er produkt.

Hur stora detaljer klarar ni att ytbehandla?

Vår största line har måtten 2800 x 700mm D: 1200mm och vi klarar detaljer som väger upp till max 100kg/st

Ytbehandlar ni åt privatpersoner?

Absolut kan vi göra det. Läs gärna igenom informationen nedan:

Vad går att behandla?

  • Stål, järn, gjutgods som är magnetiska.
  • Komponenter som inte blir varmare än 150 °C.
    Är du osäker på materialet – ta gärna kontakt med oss och rådfråga.

Vad är avgörande för ett bra slutresultat?

  • Se till att komponenten är ren. Ju renare komponenten är från rost och fett, desto bättre slutfinish och korrosionsskydd.
  • Att komponenten inte är repig. Dessa förstärks visuellt vid behandlingen.
  • Alla hål ska vara tillräckligt stora för att kunna dräneras. Detta för att undvika att ansamlingar blir kvar mellan de olika processbaden.

Frakt, pris och leverans

  • Leveranstid efter överenskommelse. Räkna dock i normalfall med 2-3 veckor. Godset packas på samma sätt som det levererats hit. 
  • Kunden står för frakt till och från Agalv.
  • Löpande timdebitering med en minsta debitering av 987 kr inkl. moms. Vi lämnar en kostnadsuppskattning om så önskas, då godset anlänt. 

Ladda ner beställningsformulär för privatperson 

Leverans

Leveransvillkor

Enligt YLK-1, vilket är branschens gemensamt framtagna leveransvillkor.

Leveranstid

Vår målsättning är att hålla en generell leverans på 5 arbetsdagar exkl transporter. Detta kan dock påverkas av tillfälliga beläggningstoppar.

Forcering

Vid behov av kort ledtid, finns möjligheten att forcera fram godset mot ett fast tillägg.

Frakt

Alla leveranser sker fritt Agalv, dvs kunden står för frakten till och från Agalv.

Debitering

Mindebitering

Vid små antal, sker en mindebitering på 150kr/orderrad samt 980kr/order. Når inte ordern upp till mindebitering, så fyll det upp till mindebiteringen.

Offert

Vid önskemål om prisuppgift innan beställning, så lämnar vi gärna offert efter skriftlig förfrågan. Viktigt att notera offertnummer på beställningen av ytbehandling.

Övrigt

Emballage

Godset emballeras på samma sätt som vid ankomst till Agalv. Krävs det extra emballage efter ytbehandling, debiteras kostnad i samråd med kunden.

In- och utleverans

Fabriken har öppet för in- och utleveranser måndag till torsdag 07.00-16.00 samt fredag 07.00-12.00. Vi har lunchstängt 12.00-13.00.

© Alvesta Galvaniseringsverkstad AB · Certifierade enligt ISO 9001 och 14001
Integritetspolicy

Design och layout av Sund Studio